Turbózzuk fel a maradék palacsintát!
Ha megmaradt pár darab amerikai palacsinta előző napról, sajnos már nem lesz olyan finom, mint frissen. A palacsinta tésztája ilyenkor már – hiába melegítjük – kissé szivacsos lesz. De hogy semmiképp ne vesszen kárba, turbózzuk fel egy-két finomsággal, így újra ízletes harapnivalót varázsolhatunk belőle. Forrás: thedailymeal Tépjük össze a megmaradt palacsintákat kisebb darabokra, és adjunk […]
Cookta - 2016.05.12.
Ha megmaradt pár darab amerikai palacsinta előző napról, sajnos már nem lesz olyan finom, mint frissen. A palacsinta tésztája ilyenkor már – hiába melegítjük – kissé szivacsos lesz. De hogy semmiképp ne vesszen kárba, turbózzuk fel egy-két finomsággal, így újra ízletes harapnivalót varázsolhatunk belőle.
- Tépjük össze a megmaradt palacsintákat kisebb darabokra, és adjunk hozzá pár szem áfonyát vagy egyéb bogyós gyümölcsöket.
- Keverjünk habosra pár tojást – attól függően, mekkora mennyiségre vágyunk – kevés tejjel és tejszínnel, adjunk hozzá cukrot és vaníliás cukrot vagy vanília-aromát.
- Tegyük a palacsintát és a gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe, majd öntsük rá a tojásos keveréket, szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
- Hagyjuk állni egy kicsit, majd süssük 165 fokos sütőben körülbelül 50-60 percig, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, vagy locsoljuk meg mézzel, esetleg juharsziruppal.
Ti kipróbálnátok?
(Via: thedailymeal, fotó: flickr – Meal Makeover Moms)