Írd be, mit keresel:

Turbózzuk fel a maradék palacsintát!

Ha megmaradt pár darab amerikai palacsinta előző napról, sajnos már nem lesz olyan finom, mint frissen. A palacsinta tésztája ilyenkor már – hiába melegítjük – kissé szivacsos lesz. De hogy semmiképp ne vesszen kárba, turbózzuk fel egy-két finomsággal, így újra ízletes harapnivalót varázsolhatunk belőle. Forrás: thedailymeal Tépjük össze a megmaradt palacsintákat kisebb darabokra, és adjunk […]
Cookta - 2016.05.12.
Turbózzuk fel a maradék palacsintát!

Ha megmaradt pár darab amerikai palacsinta előző napról, sajnos már nem lesz olyan finom, mint frissen. A palacsinta tésztája ilyenkor már – hiába melegítjük – kissé szivacsos lesz. De hogy semmiképp ne vesszen kárba, turbózzuk fel egy-két finomsággal, így újra ízletes harapnivalót varázsolhatunk belőle.

Forrás:
thedailymeal
  1. Tépjük össze a megmaradt palacsintákat kisebb darabokra, és adjunk hozzá pár szem áfonyát vagy egyéb bogyós gyümölcsöket.
  2. Keverjünk habosra pár tojást – attól függően, mekkora mennyiségre vágyunk – kevés tejjel és tejszínnel, adjunk hozzá cukrot és vaníliás cukrot vagy vanília-aromát.
  3. Tegyük a palacsintát és a gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe, majd öntsük rá a tojásos keveréket, szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
  4. Hagyjuk állni egy kicsit, majd süssük 165 fokos sütőben körülbelül 50-60 percig, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, vagy locsoljuk meg mézzel, esetleg juharsziruppal.

Ti kipróbálnátok?

(Via: thedailymeal, fotó: flickr – Meal Makeover Moms)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.