Írd be, mit keresel:

@Virágos @receptek – nem csak romantikusoknak

Nagyanyáink számtalanszor sütöttek-főztek akácból, orgonából és bodzából. Mindmáig emlékszünk a csodás virágos palacsinták illatára és ízére.

Ahogy felnőttünk, valahogy megfeledkeztünk ezekről a mesés édességekről, de a minap egy esti séta a virágillatban valamit beindított bennünk, és komoly kényszert éreztünk az azonnali virággyűjtésre, majd a sütésre. Csupán egy bibi volt: hogy a város szívében sétálgattunk.

Ha most nektek is szöget ütöttünk a fejetekbe, hogy elkészítsetek ezekből valami elképesztő finomságot, például amerikai palacsintát narancsos bodzalekvárral, vagy a tésztájába sütve akácot, esetleg orgonát tempurabundában, az alábbi tanácsokat mindenképp tartsuk be!

Cookta - 2016.05.12.
@Virágos @receptek – nem csak romantikusoknak

Forrás:
flickr – Gerwin Sturm
  • Vigyünk magunkkal kést vagy ollót, hogy egyszerűbben levághassuk a virágfejeket, és ne tépjük ki erőlködés közben a fél ágat vagy bokrot.
  • Fontos, hogy mindig tiszta – lehetőség szerint –, por- és szmogmentes helyről szedjük.
  • Ha erdőből, mezőről szedjük a virágokat, nem kell feltétlenül megmosnunk őket, hiszen így elveszthetik illatos virágporaikat, vagyis kevésbé lesznek ízesek és illatosak. De mindig jól nézzük át őket, rovarok és bogarak után kutatva.
  • Érdemes 10–15 percre betenni a virágfejeket a hűtőbe, így néha lemásznak róluk az „élősködők”, és egyszerűbb dolgunk lesz.
  • A virágokat szedjük reggel, amikor a legfrissebbek.
  • Azok a virágok, amiknek már nem érezzük az illatát, nagy valószínűséggel fonnyadtak lehetnek, ezeket már ne használjuk.
  • Csak a virágokat együk, leveleket, szárakat ne!

(Fotó: flickr – Allison Giguere)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.