Írd be, mit keresel:

10 ok, hogy kipróbáljuk a jamgyökeret

A jamgyökér egy rendkívül sokoldalú és nagyon egészséges gyökérzöldség, itthon mégis kevesen ismerik. Pedig kiváló köretnek, zöldségpürének, lehet főzni, párolni vagy csőben sütni, sőt még desszertekhez is felhasználhatjuk. A listának azonban még koránt sincs vége!

Cookta - 2016.05.13.
10 ok, hogy kipróbáljuk a jamgyökeret

Forrás:
flickr – Crystal Fieldhouse
  • Tele van C-vitaminnal, B-6 vitaminnal, káliummal és még rengeteg hasznos tápanyaggal
  • Segít leküzdeni a náthát
  • Öregedésgátló hatással van a bőrünkre, feltölti vitaminokkal és kisimítja a ráncokat
  • Glikémiás indexe igen alacsony
  • Növeli az állóképességet, feltölt energiával
  • Fájdalomcsillapító hatású
  • Hatékonyan segít a nőknek a menopauza és a menstruáció időszakában
  • Csökkenti a hangulatingadozást
  • Segít helyreállítani a folyadékok hatékony áramlását a testben
  • Jót tesz az idegeknek, az izmoknak és a szemnek

Sikerült meggyőznünk benneteket?

(Fotó: flickr – Kejing Gu)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.