Írd be, mit keresel:

Tojáspucolás 10 másodperc alatt? Nem lehetetlen!

Nagyon megörültünk, amikor rátaláltunk az alábbi trükkre, mert a mosogatás után a tojáspucolást utáljuk a legjobban. Egy-egy darabbal még megbirkózunk, de amikor nagyobb mennyiségben kell – például töltött tojáshoz – pucolni, akkor kész rémálom, amit művelni tudunk.

Cookta - 2016.05.13.
Tojáspucolás 10 másodperc alatt? Nem lehetetlen!

Forrás:
flickr – waferboard

A trükk mindössze annyi, hogy egy fedeles műanyagdobozt megtöltünk félig vízzel, beledobjuk a tojásokat, lefedjük, majd 10 másodpercig rázzuk a dobozt. Ezt a műveletet – biztos ami biztos – célszerű a mosogató fölött végrehajtani, hogy még véletlenül se fröcsköljünk össze vele semmit. Ezután a tojásokat már kézzel ki tudjuk majd csúsztatni az összetört héjból. Míg a doboz összetöri a héjat, addig a víz fellazítja. Ilyen egyszerű!

(Fotó: flickr – willowcottagegarden)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.