Írd be, mit keresel:

Elronthatatlan @kakaós-csokis @muffin – teljes kiőrlésű liszttel

A muffinalaprecept egy egyszerű kevert tészta, ami gyakorlatilag néhány perc alatt összeállítható. Ez a kakaós változat gyakorlatilag elronthatatlan, nagyon egyszerű, a tészta nagyon finom – ráadásul teljes kiőrlésű liszttel és sovány joghurttal készül!

Ez egy jól bevált recept, ahol nemcsak a tészta csokis (kakaós), hanem csokidarabok is vannak benne. Lehet gazdagítani bogyós gyümölcsökkel, vágott vagy darált mandulával, dióval, pisztáciával, ki hogy szereti. Hidegen s melegen is nagyon finom egy tea vagy akár kávé mellé.

Cookta - 2016.05.15.
Elronthatatlan @kakaós-csokis @muffin – teljes kiőrlésű liszttel

Forrás:
Sétáló Patrícia

Kakaós-csokis muffin

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 27,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg 0,1%-os joghurt
  • 5 evőkanál tej
  • 12,5 g felaprított étcsokoládé

Valamint:

  • 12 db muffinforma 🙂

Elkészítés: A vajat kicsit megolvasztom, és a cukorral összekeverem. Egy tálba a lisztet, a kakaót és a sütőport átszitálom, ehhez hozzáadom a tejet, a joghurtot, a tojásokat és a cukorral elkevert vajat. Turmixgéppel jól elkeverem, legvégül a csokidarabokat is hozzáteszem.

Kiporciózom a muffinformákba, és 20 perc alatt légkeveréses sütőben 170 fokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.

A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Forrás:
Sétáló Patrícia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.