Írd be, mit keresel:

5 meglepő élelmiszer, ami bizony tartalmaz(hat) glutént

A gluténérzékenyek rutinosan nyúlnak termékekhez a boltok polcain, de ha véletlenül épp nincs az az adott termék, illetve márka, amit megszoktak, akkor érdemes figyelmesen elolvasniuk a most következendő termékek címkéit.

A glutén megtalálható a búzában, árpában, rozsban és még jó néhány magban, vagyis jogosan feltételezhetnénk, hogy a szójaszószban vagy épp a paradicsomszószokban semmi keresnivalójuk. Pedig van...

Szójaszósz

Egyes ázsiai márkák szójaszószainál fontos összetevő a búza.

Mogyoróvaj

Hacsak nem a szuperbio, vagyis természetes összetevős változatot választjuk, nagy valószínűséggel fogunk találkozni benne olyan alapanyagokkal, mint például a malátacukor, ami nyomokban glutént tartalmaz.

Cookta - 2016.05.16.
5 meglepő élelmiszer, ami bizony tartalmaz(hat) glutént

Forrás:
flickr – SimonQ錫濛譙

Wasabi borsó

Itthon már jó pár helyen lehet kapni ezt a remek ropogtatnivalót, ami elsőre úgy tűnhet, hogy gabonamentes, de nagyot tévedünk! Érdemes odafigyelni, tartalmazhat lisztet a bevonat!

Készen kapható paradicsommártás

A készen kapható szószok gyakran tartalmaznak étkezési keményítőket, emulgeálószereket és malátaaromákat. Sajnos a rossz hírünk, hogy a felsoroltak közül mindegyik tartalmaz glutént!

Egyes ricotta sajtok

Sajnos a ricotta sajtok egy része ugyancsak tartalmaz – köszönhetően a gabonaalapú ecetnek, amit az elkészítése során használnak.

(Via: womenhealthmag, Fotó: flickr – Stijn Nieuwendijk)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.