Írd be, mit keresel:

Így biztosan sikerül majd a pizzatészta!

A jó olasz pizzatészta lelke a minőségi liszt és a friss élesztő, egy kis olívaolaj és a türelem, hogy kellő időt adjunk a tésztának a kelésre. Mutatjuk a tökéletes tésztareceptet és az elkészítés folyamatát videón!

Cookta - 2016.05.16.
Így biztosan sikerül majd a pizzatészta!
Objektum doboz

Természetesen nagyon fontosak a megfelelő arányok, mi e szerint a recept szerint készítettük:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 dkg élesztő

A teljes receptet itt találod >>

További pizzás recepteket pedig itt >>

Forrás:
iStock

A mindenki által ismert és kedvelt klasszikusok mellett a könyvben olyan ötletes receptek is helyet kaptak, mint amilyen a lepénykenyérből készült lusták pizzája, vagy a török, a teljes kiőrlésű, a serpenyős és a burgonyás pizza. A csábító illatú, ropogós, friss és ínycsiklandó tésztát tízóraira vagy uzsonnára, a buli fénypontjaként vagy a családi ebéd főfogásaként is fogyaszthatjuk. A pizzát mindenki szereti, ha pedig saját magunk készítjük el, akkor kétszer olyan finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.