Írd be, mit keresel:

Így blansírozzuk pofonegyszerűen a zöld spárgát!

Most, hogy itt a spárgaszezon, érdemes belőle jó kis fogásokat készíteni, hiszen ilyenkor jóval olcsóbb – és persze jóval ízletesebb is a friss spárga –, mint az év bármely szakában. Tehetjük levesbe, rizottóba, de rádobhatjuk a grillrácsra – és blansírozhatjuk is.

Ha az utóbbit választjuk, pattintsuk le a friss hajtásokat, majd dobjuk be 1-2 percre a sós, forrásban levő vízbe, majd onnan kihalászva a jeges vízbe – hogy megőrizzék színűket. Egyszerűen hangzik igaz? De mégsem az.

Cookta - 2016.05.16.
Így blansírozzuk pofonegyszerűen a zöld spárgát!

Forrás:
flickr – John Herschell

Ha nagyobb mennyiséget főzünk egy lábasban, mire kihalásznánk az összes spárgát, azok, amelyeket utoljára szedünk ki a vízből, túlfőhetnek. Hogy ezt elkerüljük, van egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb módszer!

Befőttesgumistul, szárastul, mindenestül dobjuk az egész csomag spárgát a forró vízbe. Így jóval egyszerűbb lesz kihalászni, majd átdobni a hideg vízbe. Ha ezzel megvagyunk, fogjunk egy kést, és vágjuk le egyszerre a spárga végeit.

(Fotó: flickr – Adam Wilson)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.