A rántott, bundás, panírozott hús akkor a legfinomabb, ha jó vastag és ropogós a bundája, viszont nem olajos – a hús pedig omlós, kellemesen át van sülve. Nos ez a recept épp ilyen!
Az igazán ropogós bundához annyit kell csupán csalnunk, hogy a hagyományos zsemlemorzsát apróra tört kukoricapehelyre, vagyis corn flakesre cseréljük, amit fűszerezhetünk is egy kis petrezselyemmel. A hús nem lesz száraz, ennek pedig az a trükkje, hogy csíkokra vágjuk, így gyorsan átsül – ráadásul a bunda is több lesz – dupla haszon!
Gyorsan előkészíthető, utána pedig nem kell a konyhát büdösítő olaj mellett állnunk sütés közben: kétszer 15 perc alatt magától elkészül a sütőben. Salátával gyors vacsora, krumplipürével vagy grillzöldséggel akár ünnepi ebéd is lehet, de mártogatóssal is tálalhatjuk – kicsik, nagyok örömére. (Részletes recept a videó alatt.)
Csirkemellcsíkok ropogós bundában – sütőben sütve
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk az olívaolajat, villával felverjük. A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és a tenyerünkkel lelapogatva vagy sodrófával morzsásra törjük, majd tálba tesszük, és egy kis sóval és aprított petrezselyemmel összekeverjük. A lisztet tányérba tesszük, az előkészített csirkecsíkokat megforgatjuk benne, majd áttesszük a tojásba, végül a corn flakes-morzsában is meghempergetjük.
Sütőpapírral borított sütőlapra rakosgatjuk a bebundázott csirkedarabokat, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd kivesszük, megfordítjuk a húsokat, és visszatoljuk újabb 15 percre.
Kedvünk szerinti körettel tálaljuk vagy mártogatóssal kínáljuk.
A csirkenuggets is hasonlóan finom, érdemes a receptet meglesni, kipróbálni >>