A palacsintát szerintem kicsik és nagyok egyaránt szeretik, legyen az éppen túrós, lekváros vagy kakaós. Ezzel mi is így vagyunk, és ha valami édességre vágyunk, gyorsan hozzálátok a palacsintasütéshez.
Így történt ez a napokban is, csakhogy most egy kicsit felturbózva került a tányérunkra. Igaz, kicsit időigényesebb, mivel a hagyományos túrós palacsintát nyakon kell önteni egy gazdag tejszínes-tojásos öntettel, majd irány a sütő. A végeredmény pedig minden ráfordított percért kárpótol majd bennünket, mert nagyon finom.
.
Bécsi túrós palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához:
Elkészítés: A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a rummal, a tejjel, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Ezután keverjük simára, majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverjük hozzá az olajat is.
A palacsintasütőt enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg a palacsintákat.
A túrós töltelék
Hozzávalók:
Elkészítés: A mazsolát áztassuk be a rumba. A sütőformát kenjük ki vajjal.
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal és a mazsolával együtt a túróhoz. Ezután keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a keményre felvert habot, és óvatosan forgassuk össze. Végül töltsük meg a palacsintákat.
A megtöltött palacsintákat ezután vágjuk félbe, majd a vágott felükkel felfelé helyezzük bele a formába úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Az öntet
Hozzávalók:
Elkészítés: Az öntet hozzávalóit keverjük simára, majd csorgassuk rá a formában lévő palacsintákra.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.
Tálalás előtt helyezzük kistányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.