A salátákat szinte lehetetlen elrontani. Egy csomó zöldség, grillezett csirkemell, sajt, egy jó kis salátaöntet, esetleg egy-két csonthéjas vagy bogyós gyümölcs, szeletelt avokádó - és kész is az ízletes, egészséges fogás.
De mielőtt a tálalásra esne a sor, egyvalamiről soha ne feledkezzünk meg – amire egyébként sokan hajlamosak vagyunk –, ez pedig egy csipet só!
A sóra – még ha sokszor azt is halljuk, hogy nem egészséges – igenis szüksége van a szervezetnek, na meg a salátáknak is, hiszen így lesznek csak igazán jóízűek.
Igazi gourmand-ok még a sóval is variálhatnak. Használhatunk belőle tengeri sót, pehely sót, himalaja sót vagy akár ízesített változatot: a lényeg ugyanaz. Soha nem felejtsük ki a salátából.
Tudtátok, hogy a saláta a „salata” szóból ered, és szó szerint azt jelenti, hogy „sós”?
(Via: purewow, fotó: flickr – Stijn Nieuwendijk)