Habár mi az egészséges ételeket részesítjük előnyben, azért néha el tudunk csábulni egy-egy színes gumicukor láttán. Persze pár darabnál többet ilyenkor sem fogyasztunk belőle, na nem feltétlenül az óriási cukortartalma miatt, hanem mert nem nagyon lehet belőle többet megenni. Hacsak nem függő vagy gyerek valaki, hiszen ők bármire képesek...
A napokban viszont belebotlottunk egy három összetevős gumicukor receptbe, amit feltétlenül meg szerettünk volna osztani veletek, hátha ti is elcsábulnátok egy kis zselés mackóra, és ha már ennénk pár szem gumicukrot, együk belőle az egy fokkal egészségesebb verziót.
Az elkészítése nagyon egyszerű, a gyerekek pedig hihetetlenül élvezik majd, ha kivehetik a részüket a munkából.
Amire szükségünk lesz:
Olajozzuk ki a formát.
A tálba vagy tálakba öntsünk 7 gramm zselatinport, majd 85 gramm ízesített zselatinport és 0,75 csésze vizet, majd keverjük őket össze.
Hagyjuk állni 10 percig, ezután 30 másodpercre tegyük be a mikróba, majd öntögessük formákba, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe.
(Fotó: flickr – David O’Hare)