Írd be, mit keresel:

Töki pompos, langalló, kenyérlángos házilag – videóval

Igazi street food, fesztiválok kedvence a töki pompos, langalló vagy kenyérlángos, amit elég borsos áron kínálnak, pedig egyszerűen elkészíthető otthon is!

Cookta - 2016.05.21.
Töki pompos, langalló, kenyérlángos házilag – videóval

Kelt tésztát készíteni egyszerűbb, mint gondolnánk, csak az arányokra érdemes figyelni, a friss élesztőre, és arra, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen, így biztosan szépen megkel majd a tészta. A videóban mutatjuk az elkészítés mikéntjét, utána pedig a receptet és néhány ötletet is megosztunk.

Objektum doboz

A feltéteket variálhatjuk, sőt egy tepsin belül is készíthetjük változatosan, vagy formázhatunk kisebb lángoskákat. A tésztát érdemes kicsit elősütni, majd tejföllel, esetleg fokhagymás tejföllel megkenni. Erre szórhatunk vöröshagymát vagy lilahagymát, kockázott vagy vékonyra szelt szalonnát, bacont, füstölt sonkát, esetleg karikázott kolbászt. Ez így már tökéletes, de fokozhatjuk az élvezeteket egy kis juhtúróval, reszelt sajttal vagy füstölt sajttal.

Ami a tészta alapanyagainak arányait illeti: a fenti tökéletes kenyérlángos 50 dkg lisztből készült 2 dl vízzel, 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál olívaolajjal és 4 dkg élesztővel. A teljes recept itt található részletes leírással és fázisfotókkal >>

Fotók: Hámori Zsófia

Fotók: Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.