Írd be, mit keresel:

Édes-sós csokibonbon a meglepetések jegyében

Az édes és a sós ízek sokszor jól megférnek egymással, gondoljunk csak a sajtokhoz tálalt gyümölcsökre, az ananásszal vagy épp aszalt szilvával készített húsételekre, a gyümölcsökkel gazdagított salátákra: mind isteniek!

Persze vannak kevésbé megszokott párosítások, mint például a baconös csoki, ami egyre népszerűbb, vagy mint olvasónk találmánya, a krémsajtos olívabogyó csokiba mártva. Mivel itt a 90%-os csoki alig-alig édes, nagyon izgalmas lehet az ízkombináció.

Cookta - 2016.05.22.
Édes-sós csokibonbon a meglepetések jegyében

Forrás:
Molnár Béla

Olívabonbon

Hozzávalók:

  • 15 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 15 dkg 90%-os étcsoki
  • 3 dkg krémsajt
  • 50-60 db fogpiszkáló
  • A4-es méretű hungarocell-lap (ebbe fogjuk beleszúrni a csokiba mártott bogyókat)

Elkészítés: Az olajbogyókat lecsepegtetjük, és ügyesen megtöltjük a krémsajttal.

A csokit kisebb darabokra törjük, egy fémedénybe tesszük, majd forró vízben – egy nagyobb lábasban – megolvasztjuk.

A bogyókat fogpiszkálóra húzzuk, és a csokiba mártjuk, hogy teljesen befedje a csoki. Alaposan lecsurgatjuk, majd a hungarocellbe beleszúrjuk, míg kihűl.

Tálaláskor a fogpiszkálóról leszedve desszertestányéron tálaljuk.

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.