Az édes és a sós ízek sokszor jól megférnek egymással, gondoljunk csak a sajtokhoz tálalt gyümölcsökre, az ananásszal vagy épp aszalt szilvával készített húsételekre, a gyümölcsökkel gazdagított salátákra: mind isteniek!
Persze vannak kevésbé megszokott párosítások, mint például a baconös csoki, ami egyre népszerűbb, vagy mint olvasónk találmánya, a krémsajtos olívabogyó csokiba mártva. Mivel itt a 90%-os csoki alig-alig édes, nagyon izgalmas lehet az ízkombináció.
Olívabonbon
Hozzávalók:
Elkészítés: Az olajbogyókat lecsepegtetjük, és ügyesen megtöltjük a krémsajttal.
A csokit kisebb darabokra törjük, egy fémedénybe tesszük, majd forró vízben – egy nagyobb lábasban – megolvasztjuk.
A bogyókat fogpiszkálóra húzzuk, és a csokiba mártjuk, hogy teljesen befedje a csoki. Alaposan lecsurgatjuk, majd a hungarocellbe beleszúrjuk, míg kihűl.
Tálaláskor a fogpiszkálóról leszedve desszertestányéron tálaljuk.
A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>