Írd be, mit keresel:

@10 @konyhai @trükk, ami megkönnyítheti az életünket

Hacsak nem vagyunk olyan menő szakácsok, mint Gordon Ramsay, akkor valószínűleg bőven van még mit tanulnunk a konyhai praktikák terén. Ehhez nyújt segítséget az alábbi videó, amiben 10 hasznos trükköt mutatnak be nekünk, laikusoknak. Ezekkel a technikákkal időt, fáradságot és egy nagy csomó pepecselést, illetve mosogatást spórolhatunk meg magunknak.

Habár a legtöbb pofonegyszerű, és majdnem mindegyiknél a homlokunkhoz csapunk, hogy miért is nem jutott eddig eszünkbe, most már ne ezen törjük a fejünket, hanem használjuk őket.

  • Hogy a saláta tovább maradjon friss, szedjük leveleire, mossuk meg, csepegtessük le egy kicsit, majd tegyük be egy dobozba, a tetejére tegyünk egy papírtörlőt, majd fedjük le az egészet alufóliával, és tartsuk hűtőben. Így a saláta a párás levegőn lehet anélkül, hogy állna rajta, illetve alatta a víz, vagyis jóval tovább marad majd friss és ropogós.
  • Ha egészséges és gyors édességre vágyunk, szúrjunk egy kanalat a joghurtba a fedelén át, majd tegyük a mélyhűtőbe, és pár órán belül kész is a házi jégkrém.

Cookta - 2016.05.23.
@10 @konyhai @trükk, ami megkönnyítheti az életünket
  • A bazsalikomot, a koriandert és a petrezselymet is tovább tarthatjuk frissen, ha levágunk a szárából, majd egy pohár vízbe állítjuk, a leveleire pedig egy zacskót húzunk. A bazsalikom kifejezetten a meleget kedveli, így azt érdemes a konyhapulton tartani, míg a petrezselymet és a koriandert a hűtőbe tenni, így akár 5 napig is frissek maradnak.
  • A leggyorsabb és legegyszerűbb fokhagymapucolás a következő: szedjük a hagymát gerezdjeire, majd tegyük egy zárható dobozba, és rázzuk addig, míg le nem jön róla a héja.
  • A citrusokat úgy tudjuk legkönnyebben megpucolni, ha levágjuk a végeiket, bevágjuk függőlegesen az egyik oldalukon, majd szétbontjuk.
  • A tojásról úgy állapíthatjuk meg, hogy mennyire friss, hogy…

– beletesszük egy pohár vízbe, és ha az alján marad a tojás, akkor még friss, ha feljön, akkor bizony már nem annyira;
– a fülünkhöz téve megrázzuk, és ha halljuk, hogy kluttyog a tojás a héjában, akkor már biztosan túl van azon a bizonyos (kéthetes) fénykorán.

  • A cseresznyét és meggyet úgy tudjuk leggyorsabban kimagozni, ha egyenként egy sörös- vagy bármilyen szűk szájú üveg tetejére állítjuk, majd egy szívószállal átdöfjük.
  • A citromból sokkal több levet tudunk kinyomni, ha a tenyerünk alatt a pulton kicsit meghengergetjük, majd 10 másodpercre betesszük a mikróba, és voilá.
  • Nyáron az italunkat úgy hűthetjük le – anélkül, hogy a jég később felhígítaná –, ha beteszünk egy időre pár szőlőszemet a mélyhűtőbe, majd onnan egyenesen a poharunkba dobjuk.
  • Ha túl kemény a hűtőből kivett vaj, és nem tudjuk megkenni vele a kenyerünket, csak simán reszeljük le a sajtreszelőn, így már könnyedén elkenhetjük majd a késünkkel.

(Via: foodbeast, Fotó: flickr – stu_pivack)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.