Írd be, mit keresel:

Gyors fogás egyszerű ebédhez vagy ünnepi vacsorához: @resztelt @máj szaftosan

Sokan tartanak a máj elkészítésétől, mondván, hogy biztos kemény és rágós lesz. Nem lesz, ha betartunk néhány pofonegyszerű szabályt. Mondjuk és mutatjuk is!

A jó resztelt máj szaftos és omlós, kellemes fűszeres, hagymás. Percek alatt elkészül, és lehet egy egyszerű főzelék feltétje, de készíthetünk hozzá egy izgalmas salátát, és egy pohár bor mellett ünnepi vacsorává emelhetjük.

Cookta - 2016.05.23.
Gyors fogás egyszerű ebédhez vagy ünnepi vacsorához: @resztelt @máj szaftosan

A resztelt máj készülhet bármilyen májból, legfinomabb a borjúmáj és a pecsenyekacsa mája, de sertésmájat vagy csirkemájat is használhatunk. Fontos, hogy alaposan megtisztítsuk a májat, vágjuk le az inakat, illetve semmiképpen ne maradjon epe vagy zöldes rész rajta.

A szaftosság titka a sok hagyma, amit kissé lepirítunk, majd a májat hozzáadva magas hőmérsékleten, de nem sokáig sütjük, és csak a legvégén fűszerezzük – sóval, borssal, majoránnával, esetleg köménnyel, pirospaprikával. Aki szereti, kis bort adhat hozzá, vagy gombával gazdagíthatja, esetleg az egészet pirított szalonnával kezdve kissé bazaltosabb fogást készíthet belőle.

Resztelt kacsamáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg kacsamáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál majoránna
  • bors
  • 1/2 dl olaj

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.

A kacsamájat megmossuk, leszárítjuk, az inakat, ereket kivágjuk, félbe- vagy negyedbe vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rádobjuk a megtisztított kacsamájat. Megsütjük, majd mielőtt levennénk a tűzről, megszórjuk szárított majoránnával, sózzuk, borsozzuk.

Tálalhatjuk salátával, petrezselymes főtt krumplival, rizskörettel, de akár egy tejfölös krumplifőzelékkel is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.