Írd be, mit keresel:

Négerkocka, a habos-csokis csoda

Gyerekkorunkban nagyon népszerű volt a Négercsók – ma már retró desszertnek számít. Ennek változata a néger kocka, ami anyukám nagy kedvence.

A Négercsók csupa édes tojáshab csokival bevonva, egy vékonyka ostyatalppal. Ennél a sütinél a csokival bevont tojáshab egy kakaós tésztarétegre kerül. Tényleg nagyon finom, de azért egy kicsi cukorsokkot lehet kapni utána! :D

Azok se idegenkedjenek tőle, akik félnek a nyers tojástól, mert itt gőz fölött verjük kemény habbá a tojásfehérjét, így megtörténik a hőkezelés, nem nyers hab kerül a sütibe!

Cookta - 2016.05.23.
Négerkocka, a habos-csokis csoda

Forrás:
Mya Schmidt

Négerkocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás – le kell mérni, és ahány dkg, annyi liszt és cukor kerül a tésztába
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj

A habhoz:

  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

A csokimázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 14 dkg vaj

Elkészítés: A tésztához a tojásokat és a cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport és a kakaóport. Majd jöhet hozzá a tej és a vaj. A vajat jó előtte egy kicsit megolvasztani, hogy jobban el tudjuk dolgozni a tésztamasszánkban. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokon megsütjük.

A habhoz a tojásfehérjét és a porcukrot egy tálba tesszük, és gőz felett kemény habbá verjük.

A csokimázhoz a porcukrot, a kakaóport és a tejet felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Majd jöhet az összeállítás. Hogy még finomabb legyen, a tészta tetejét meg lehet kenni házi baracklekvárral. Aztán jöhet rá a hab és a csokimáz. A végeredmény pedig isteni!

Forrás:
Mya Schmidt

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.