Gyerekkorunkban nagyon népszerű volt a Négercsók – ma már retró desszertnek számít. Ennek változata a néger kocka, ami anyukám nagy kedvence.
A Négercsók csupa édes tojáshab csokival bevonva, egy vékonyka ostyatalppal. Ennél a sütinél a csokival bevont tojáshab egy kakaós tésztarétegre kerül. Tényleg nagyon finom, de azért egy kicsi cukorsokkot lehet kapni utána! :D
Azok se idegenkedjenek tőle, akik félnek a nyers tojástól, mert itt gőz fölött verjük kemény habbá a tojásfehérjét, így megtörténik a hőkezelés, nem nyers hab kerül a sütibe!
Négerkocka
Hozzávalók:
A tésztához:
A habhoz:
A csokimázhoz:
Elkészítés: A tésztához a tojásokat és a cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport és a kakaóport. Majd jöhet hozzá a tej és a vaj. A vajat jó előtte egy kicsit megolvasztani, hogy jobban el tudjuk dolgozni a tésztamasszánkban. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokon megsütjük.
A habhoz a tojásfehérjét és a porcukrot egy tálba tesszük, és gőz felett kemény habbá verjük.
A csokimázhoz a porcukrot, a kakaóport és a tejet felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat.
Majd jöhet az összeállítás. Hogy még finomabb legyen, a tészta tetejét meg lehet kenni házi baracklekvárral. Aztán jöhet rá a hab és a csokimáz. A végeredmény pedig isteni!