A változatos színű gyümölcsök mellett fontos hangsúlyt fektetni a különböző textúrákra is, így lesznek igazán izgalmasak és ízletesek a saláták. Míg vannak a krémes állagú gyümölcsök, mint például a banán, lédúsak, mint a barack, úgy léteznek roppanósak is, mint például a cseresznye. Kombináljuk őket minél változatosabban!
8 tipp, hogy tökéletes legyen a salátánk:
- Távolítsunk el mindent a gyümölcsökről, ami csökkentheti evés közben az élvezeti értékét. Szabaduljunk meg a magoktól, száraktól és héjaktól.
- Válasszunk egy méretet: mindegy, hogy milyen gyümölcsökről beszélünk, vágjuk őket azonos méretűre, ez nemcsak esztétikailag lényeges, hanem jóval könnyebb is lesz elfogyasztani a salátát.
- Arányok: mindenből jusson ugyanannyi a tálba. Ez főleg akkor fontos, ha vendégeknek szolgáljuk fel, senki ne érezze úgy, hogy kispóroltunk valami a tányérjából.
- Használjunk citrusokat: citrom, lime vagy narancs? Mindegy, melyiket választjuk, csak használjuk fel a levét és reszelt héját is egyaránt, így nagyon ízletes lesz a saláta, emellett pedig ezekben a gyümölcsökben található savak meg is akadályozzák, hogy a többi gyümölcs idő előtt megbarnuljon.