Írd be, mit keresel:

Mi a különbség só és só között?

Egyáltalán van? Persze hogy van, és még csak nem is az ízesítettekről vagy a himalájairól beszélünk. A három só, amit leginkább főzéshez használunk: az az asztali, a kóser és a tengeri só.

Habár eredetileg minden só kóser, azok a sók, amelyeket ezzel a névvel illetünk, nagyobb szeműek, mint például az asztali só.

Asztali só

Finom, egyenletes alakú kristályszemcsékből áll. Ahogyan a neve is mutatja, ezt a fajtát már csak az asztalon, vagyis az étel elkészülése után érdemes használni, esetleg még a levesek vagy a tészta főzővízének ízesítésére.

Cookta - 2016.05.24.
Mi a különbség só és só között?

Forrás:
Flickr – Jeremy Keith

Kóser só

Nagyobb szemű, mint előbb említett társa, illetve jóval durvább pelyhei sem tömörülnek olyan szépen. Előnye viszont, hogy nagyon sokoldalú. Használhatjuk előkészítésre, főzés előtt, közben és után is. Húsok fűszerezésére talán ez a só a legalkalmasabb.

Tengeri só

Főzéshez kevésbé ajánlott, mint előbb említett társai. Egyenetlen szemcséinek köszönhetően kevésbé tudjuk megállapítani, mennyit is rakjunk belőle az ételbe. Ez a nedves, ásványokkal telített só sokkal inkább illik az elkészült ételek utánsózására, ha másért nem, már csak azért is, mert igen drága sófajta. Feleslegesen pedig amúgy sem érdemes nagy mennyiséget használni belőle.

(Via: tastingtable, fotó: flickr – Larry Hoffmann)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.