Írd be, mit keresel:

10 étel, ami csökkenti az étvágyat

Mint tudjuk, az étvágy egyrészt fizikai, másrészt lelki jelenség. Amikor egy étel nemcsak szuperül néz ki, de az illata is remek, önkéntelenül is megéhezünk, hiába ettünk előtte bármit. Az egészséges étvágy jó dolog, de az abnormálisból baj lehet.

Az étvágyunk megnőhet az egészségtelen életmódból kifolyólag, de a hangulatváltozásoknak, depressziónak, unalomnak, a stressznek, a szorongásnak és még számtalan érzelmi tényezőnek köszönhetően is. Ezek mellett pedig a premenstruációs szindróma, a bulimia, a pajzsmirigy-túlműködés, a cukorbetegség és a terhesség is okozhat étvágynövekedést.

Az étvágygyarapodás tarthat néhány napig vagy akár hosszabb ideig is, attól függően, hogy mi az oka. Hosszabb távon azonban biztosan egészségtelen étkezési szokásokhoz, súlygyarapodáshoz és számos más, egészségre káros rendellenességhez vezethet.

Cookta - 2016.05.25.
10 étel, ami csökkenti az étvágyat

Forrás:
Flickr – Christian Kaden

Akár arra törekszünk, hogy egészségesek maradjunk, akár fogyni szeretnénk, vagy csak változtatnánk az étkezési szokásainkon, fontos, hogy kordában tartsuk az étvágyunkat.

Ehhez segítséget nyújthat a rendszeres folyadékbevitel, a finomított szénhidrátok elhagyása, illetve a most következő élelmiszerek beillesztése a mindennapjainkba.

  • zabpehely
  • alma
  • lenmag
  • görög joghurt
  • avokádó
  • mandula
  • zöld tea
  • cayenne bors
  • zöld zöldségek
  • tojás

Együk ezeket az ételeket bátran, de ha továbbra is fennállna étvágyunk növekedése, mindenképp forduljunk orvoshoz!

(Via: top10homeremedies, fotó: flickr – Photo and Share CC)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.