Írd be, mit keresel:

Savanyítsunk!

Míg befőttet és lekvárokat sokan eltesznek, úgy savanyúságokat jóval ritkábban. Pedig nagyon megéri. Annyi mindennek van most szezonja, hogy érdemes a zöldségekkel is tenni egy próbát, nem csak a gyümölcsökkel.

Spárga, retek, répa, csak hogy néhányat említsünk. Ezek nemcsak finomak, de gyönyörűen is mutatnak majd az üvegekben.

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 3-4 evőkanál só
  • 3 dl 20%-os ecet
  • 18 evőkanál cukor
  • 3 késhegynyi kénpor
  • 3 csokor kapor
  • 5-10 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál mustármag
  • 20-30 szem egész bors – ízlés szerint
  • 3 kg zöldség: spárga, retek, répa, uborka, cukkini, illetve bármilyen más zöldség, amit csak szeretnénk

Cookta - 2016.05.25.
Savanyítsunk!

Forrás:
Flickr – Stacy Spensley
  1. Mossuk meg a zöldségeket.
  2. Vágjuk le a végeiket.
  3. Szeleteljük fel a nagyobb zöldségeket.
  4. Tegyük őket szorosan egymás mellé befőttes üvegekbe.
  5. Szórjuk bele a borsot, mustármagot, kaprot és fokhagymát.
  6. Tegyük egy lábasba a vizet, a sót, a cukrot, az ecetet, és forraljuk fel.
  7. Öntsük fel az üvegeket a keverékkel, majd a tetejükre tegyünk egy késhegynyi borként, végül szorosan zárjuk le az üvegeket.

(Fotó: flickr – Robert Judge)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.