Írd be, mit keresel:

Tojásfelhő – avagy a @tökéletes @tojásos @reggeli receptje

Ha szeretjük a felfújtakat, habcsókokat, mályvacukrot és egyéb habos textúrájú ételeket, ezért a tojásos harapnivalóért odáig leszünk! A „tojásfelhő” elkészítése nagyon egyszerű, és üdítő változatosságot hozhat az életünkbe – a tükör-, buggyantott, kemény- és lágytojások után.

Ha kedvünk tartja, sütés előtt akár fel is turbózhatjuk egy kicsit a tojásfehérjehabot. Keverjük bele a kedvenc fűszereinket vagy aprított hagymát, morzsolt kolbászt, apró kockára vágott szalonnát vagy akár sajtot. De nézzük is, hogyan is készül!

Cookta - 2016.05.25.
Tojásfelhő – avagy a @tökéletes @tojásos @reggeli receptje

Forrás:
popsugar

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 1/2 teáskanál só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Óvatosan válasszuk szét a tojásokat.
  3. A fehérjéket verjük fel kemény habbá.
  4. Óvatosan keverjük bele a fűszereket és a sajtot úgy, hogy a lehető legkevésbé törjük össze a habot.
  5. Porciózzuk ki a tojásokat sütőpapírra vagy szilikonlapra. Hagyjunk bőven helyet közöttük!
  6. Készítsünk 8 fészket a habból.
  7. Tegyünk a közepükbe 1-1 sárgáját.
  8. Süssük aranybarnára 10-16 percen keresztül, attól függően, hogy mennyire szeretjük lágyan vagy épp keményen a tojás sárgáját.

Pofonegyszerű, izgalmas, habos és krémes. Ehető reggelire, vacsorára vagy akár ebédre is.

Ti kipróbáljátok?

(Via: popsugar)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.