Háromfajta spárga létezik: zöld, fehér és lila. Nem számít, melyik típust választjuk, mindegyik spárga szuperegészséges.
Rengeteg vitamint tartalmaz: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E- és K-vitamin vannak benne, emellett pedig ásványi anyagokban is igen gazdag, van benne vas, folsav, kalcium, kálium, cink, magnézium, mangán, foszfor, illetve aminosavak. Ezenkívül még egy jó adag rostot is köszönhetünk neki.
Ha még nem lenne elég a jó tulajdonságaiból, eláruljuk, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma és nagyon magas a víztartalma, gyulladásgátló – és tele van antioxidánssal.
Segít elpusztítani a rákkeltő anyagokat a szervezetben, méregtelenít, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, segíti megőrizni a csontok és ízületek épségét, jót tesz a szívnek, visszaszorítja a magas vérnyomást, jót tesz a memóriának, és nem utolsósorban elképesztően finom.
Reméljük, meghoztuk a kedveteket egy finom spárgás ételhez!
(Fotó: flickr – Dave DeSandro)