Írd be, mit keresel:

Hogy miért érdemes spárgát enni?

Háromfajta spárga létezik: zöld, fehér és lila. Nem számít, melyik típust választjuk, mindegyik spárga szuperegészséges.

Rengeteg vitamint tartalmaz: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E- és K-vitamin vannak benne, emellett pedig ásványi anyagokban is igen gazdag, van benne vas, folsav, kalcium, kálium, cink, magnézium, mangán, foszfor, illetve aminosavak. Ezenkívül még egy jó adag rostot is köszönhetünk neki.

Cookta - 2016.05.27.
Hogy miért érdemes spárgát enni?
Tésztában sült spárga

Tésztában sült spárga

Ha még nem lenne elég a jó tulajdonságaiból, eláruljuk, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma és nagyon magas a víztartalma, gyulladásgátló – és tele van antioxidánssal.

Segít elpusztítani a rákkeltő anyagokat a szervezetben, méregtelenít, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, segíti megőrizni a csontok és ízületek épségét, jót tesz a szívnek, visszaszorítja a magas vérnyomást, jót tesz a memóriának, és nem utolsósorban elképesztően finom.

Reméljük, meghoztuk a kedveteket egy finom spárgás ételhez!

(Fotó: flickr – Dave DeSandro)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.