Írd be, mit keresel:

Kanalas sztracsatella-muffin

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb süti, méregetni sem kell hozzá, mert minden kiporciózható hozzá egy kanállal. Az összeállítása 5 perc, és fél órán belül mindennel meg is vagyunk.

Szeretjük a jó alaprecepteket – ez pedig éppen ilyen. A csokidarától válik sztracsatellássá ez a muffin, de ízlés és hangulat szerint készíthetjük darált dióval vagy mogyoróval, mákkal vagy fahéjjal, dobálhatunk bele gyümölcsdarabkákat, vagy a közepébe rejthetünk egy kanálka lekvárt vagy kocka csokit.

Cookta - 2016.05.27.
Kanalas sztracsatella-muffin

Forrás:
Putóczki Gáborné

Sztracsatella-muffin

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 11 evőkanál kristálycukor vagy xilit
  • 11 evőkanál étolaj
  • 15 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg csokidara/csokicsepp
  • 2,5 dl tej

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk, vagy kikenjük zsiradékkal.

Egy tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát és a tortadarát, alaposan összekeverjük. Egy másik tálban az étolajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet is, majd a két részt összeforgatjuk.

A formákat 3/4-ig töltjük a masszával. 25 perc alatt 180 °C-on megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.