Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb süti, méregetni sem kell hozzá, mert minden kiporciózható hozzá egy kanállal. Az összeállítása 5 perc, és fél órán belül mindennel meg is vagyunk.
Szeretjük a jó alaprecepteket – ez pedig éppen ilyen. A csokidarától válik sztracsatellássá ez a muffin, de ízlés és hangulat szerint készíthetjük darált dióval vagy mogyoróval, mákkal vagy fahéjjal, dobálhatunk bele gyümölcsdarabkákat, vagy a közepébe rejthetünk egy kanálka lekvárt vagy kocka csokit.
Sztracsatella-muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk, vagy kikenjük zsiradékkal.
Egy tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát és a tortadarát, alaposan összekeverjük. Egy másik tálban az étolajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet is, majd a két részt összeforgatjuk.
A formákat 3/4-ig töltjük a masszával. 25 perc alatt 180 °C-on megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>