Írd be, mit keresel:

Igazi nagymama-sütemény: a márványos meggyes piskóta

Ez az a bizonyos békebeli sütemény, ami egész nyáron készíthető, mindig a szezon friss gyümölcseivel gazdagítva, sosem száraz, mindig szép magas. Nem hagyományos piskóta, mert vaj gazdagítja – ettől olyan ellenállhatatlanul finom!

„Édesanyám gyakran sütötte nekünk ezt a sütit. Imádtuk. Igazi nyári csemege. Ma már 87 éves, de még mindig elkészíti nekünk, amikor hazamegyünk. A sütit csinálhatjuk málnával, barackkal is, ahogy haladunk befelé a nyárba. Nagyon finom!”

Cookta - 2016.05.29.
Igazi nagymama-sütemény: a márványos meggyes piskóta

Márványos meggyes piskóta

Forrás:
Körtvélyessy Andrea

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 37,5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 21 dkg vaj
  • 37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 50 dkg magozott meggy – vagy más gyümölcs
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A 6 tojás sárgáját, 37,5 porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 21 dkg vajat habosra keverek. Ezután fokozatosan hozzákeverek 37 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 2 dl tejet. A tojások fehérjét habbá verem egy csipet sóval, majd a tésztamasszába forgatom óvatosan.

Kikent tepsibe simítom a tészta felét, a másik felébe pedig 2 dkg kakaóport keverek, és nagyobb halmokat teszek belőle ide-oda a tepsiben levő tészta tetejére, majd lazán márványosra forgatom egy villával a két tésztát.

A tetejére cukrozott, magozott meggyet potyogtatok, majd 20-25 perc alatt 200 fokos sütőben megsütöm.

Amikor megsült, fahéjas porcukorral megszórom.

A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.