Ez az a bizonyos békebeli sütemény, ami egész nyáron készíthető, mindig a szezon friss gyümölcseivel gazdagítva, sosem száraz, mindig szép magas. Nem hagyományos piskóta, mert vaj gazdagítja – ettől olyan ellenállhatatlanul finom!
„Édesanyám gyakran sütötte nekünk ezt a sütit. Imádtuk. Igazi nyári csemege. Ma már 87 éves, de még mindig elkészíti nekünk, amikor hazamegyünk. A sütit csinálhatjuk málnával, barackkal is, ahogy haladunk befelé a nyárba. Nagyon finom!”
Márványos meggyes piskóta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A 6 tojás sárgáját, 37,5 porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 21 dkg vajat habosra keverek. Ezután fokozatosan hozzákeverek 37 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 2 dl tejet. A tojások fehérjét habbá verem egy csipet sóval, majd a tésztamasszába forgatom óvatosan.
Kikent tepsibe simítom a tészta felét, a másik felébe pedig 2 dkg kakaóport keverek, és nagyobb halmokat teszek belőle ide-oda a tepsiben levő tészta tetejére, majd lazán márványosra forgatom egy villával a két tésztát.
A tetejére cukrozott, magozott meggyet potyogtatok, majd 20-25 perc alatt 200 fokos sütőben megsütöm.
Amikor megsült, fahéjas porcukorral megszórom.
A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>