Írd be, mit keresel:

Ezt (t)együnk a jó alvásért

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc esti fogásai, de nem biztos, hogy ezek a megfelelőek számunkra. Van, amelyiktől bűntudatunk van, ha későn fogyasztjuk, és van, hogy olyan könnyű fogást választunk, hogy aztán mardosó éhséggel fekszünk ágyba. Találjuk meg az arany középutat, hogy nyugodalmasan teljen az éjszakánk.

Amit először is figyelembe kell venni, az a bioritmusunk. Hogy mi számít nekünk estének, hiszen az anyagcserénk nem a napi mozgáshoz, hanem alvási és ébrenléti ciklusokhoz van igazodva. Ez van, akinél este 8, és van, akinél este 10 óra, vagy annál későbbi időpont is lehet. Az estét nagyjából 3 órával elalvás előtt számítjuk, amikor már lelassult, „nyugalmi” állapotban vagyunk.

Cookta - 2016.05.30.
Ezt (t)együnk a jó alvásért
Fóliás tepsis hal recept

Fóliás tepsis hal recept

Ezért érdemes lefekvés előtt 3-4 órával étkezni teljes értékűen, amikor még bátran ehetünk rostban gazdag ételeket, mint például barna rizst, fehérjét – csirkét, halat, tojást –, és ezek mellett kis mennyiségben zsírokat is – persze megfelelőeket –, ami megtalálható például az olajos magvakban és az avokádóban. Nem pedig a szalonnában!

Fontos, hogy ne együk magunkat degeszre, de az sem jó, ha nem vagyunk jóllakottak. Ha így lenne, lefekvés előtt egy órával még bátran ehetünk pár falatot, a lényeg, hogy könnyen emészthető ételeket válasszunk: zöldségeket, halat, túrót, joghurtot.

Ezek mellett persze ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadékbevitelről sem. Igyunk meg legalább egy pohár vizet nem sokkal lefekvés előtt. Így biztosan nyugodalmas éjszakára számíthatunk majd.

(Fotó: flickr – Joshua Rappeneker)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.