Írd be, mit keresel:

Így menthetjük meg az elsózott ételt

Ha rutinos konyhatündér valaki, ha nem, mindannyian voltunk már szerelmesek, igaz? Na nem a hagyományos értelemben persze, hanem egy kis konyhai bakinak köszönhetően, amikor nagyobb mennyiségű só landol a levesben, pörköltben vagy főzelékben. A jó hír, hogy a legtöbb étel még ilyenkor is menthető!

A legismertebb megmentő a burgonya, amikor egy megpucolt, feldarabolt krumplit teszünk az ételbe, és ezzel főzzük tovább. 10 perc után eltávolítjuk a krumplit az ételből, ami addigra már a só nagy részét felszívta. Ez a trükk egy szelet kenyérrel ugyanígy működhet.

Cookta - 2016.06.02.
Így menthetjük meg az elsózott ételt

Forrás:
Flickr – Pearl Pirie

A következő módszer, amikor növeljük az étel mennyiségét: főzelékeknél, tejfölös leveseknél, tejes vagy tejszínes ételeknél csak löttyintsünk a lábasba egy újabb adaggal a „tejtermékekből”. Ez egyrészt elveszi az étel sósságát, másrészt krémesebbé is teszi majd a fogást.

Ha pedig zöldségpürékről vagy levesekről lenne szó, növeljük az alapanyag mennyiségét, így természetesen megint csak veszíteni fog a sósságából.

Ha pörköltről lenne szó, levének egy részét merjük ki, majd a kivett mennyiséget pótoljuk vízzel, és fűszerezzük újra – persze nem sóval!

Ha nem annyira súlyos a helyzet, egy kevés szódabikarbóna, cukor vagy ecet is segíthet a helyzeten.

(Fotó: flickr – Baron Valium)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.