Írd be, mit keresel:

3 kiadós reggeli 5 perc alatt

A reggeli fontos étkezés, mégis gyakran elblicceljük az időre hivatkozva. Pedig kiadós, tartalmas és finom reggeli 5 perc alatt is készíthető, és így sokkal energikusabban, lendületesebben indulhat a nap. Mutatunk 3 ötletet!
Cookta - 2016.06.03.
3 kiadós reggeli 5 perc alatt

Banánpalacsinta

Nemcsak gyors és olcsó, de mindössze 2 alapanyag kell hozzá, lisztmentes, cukormentes, tejmentes – így gluténmentes és laktózmentes diétába is beilleszthető.

Így készül: 1 érett banánt villával törjünk össze minél simábbra, adjunk hozzá 2 egész tojást, keverjük el, majd forró serpenyőbe kanállal tegyünk kis halmokat, és 2-3 perc alatt – egyszer megforgatva – süssünk kis palacsintákat.

Finom önmagában is, de egy kevés mézzel, dzsemmel, gyümölccsel is fogyaszthatjuk.

Takács Nóra videóján a készítés folyamata is követhető >>

Forrás:
iStock

Kenyérben sült tükörtojás

Mutatós és villámgyors, biztosan mosollyal indul a nap, ha ilyen kedves reggelit készítünk. A tojás klasszikus reggeli-alapanyag, tartalmas, de nem nehéz, megfelelő energiát ad a délelőttre.

Így készül: egy serpenyőben kevés vajat melegítünk, közben a kenyérszeleteket pogácsa- vagy szívformával kiszúrjuk, a kenyereket a serpenyőbe tesszük, az egyik felét kissé megpirítjuk, megfordítjuk, és a kiszúrt kenyerekbe beleütünk 1-1 tojást, 2-3 perc alatt megsütjük.

Friss paradicsommal, paprikával, uborkával fogyaszthatjuk, de egy szelet sonka vagy sajt is tökéletes mellé.

Forrás:
iStock

Zabkása villámgyorsan

A zabpelyhet a müzlihez áztatni, a kásához főzni kell, de ha erre nincs idő, a mikróban 2 perc alatt elkészül, utána pedig ízesíthetjük, ahogy éppen szeretnénk – gyümölccsel, mézzel, fahéjjal, de akár kakaóporral is.

Így készül: egy kis pohárnyi apró szemű zabpelyhet tálkába mérünk, ugyanannyi vízzel felöntjük, majd 2 percre mikróba tesszük, ennyi idő alatt puhára fő, kellemesen krémes lesz. Adhatunk hozzá egy kis tejet, gabonatejet, aprított gyümölccsel, mézzel, kis fahéjjal vagy kókuszreszelékkel összekeverjük, és már kész is a gyors, egészséges, tartalmas reggeli.

Forrás:
iStock

Kényeztesd tested és lelked egészséges, tápanyagdús, ámde mégis pompás ízekkel! Ha a könyvben található szuperételeket beépíted a mindennapjaidba, soha többé nem kell elfojtanod a rád törő éhséget edzés után vagy két étkezés között!

Tanuld meg hasznosítani konyhádban a superfoodokat, ezeket a természet adta kincseket, melyekkel leküzdheted a fáradtságot, valamint elérheted és könnyedén meg is tarthatod ideális testsúlyodat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.