Írd be, mit keresel:

Vajon a McDonald’s tényleg diszkriminálja a látássérülteket?

Scott Magee ezzel az állításával pereli a Mekit – akikre nemrég Jamie Oliver is rászállt Louisianában – írja a grubstreet. Állítása szerint a McDrive diszkriminálja a látássérülteket, akik nem látják sem a táblákat, sem pedig az érintőképernyőket – amelyek sem Braille-írásos billentyűzettel, sem pedig audio interface-szel nincsenek ellátva. Ezek hiánya pedig sérti az amerikai fogyatékkal élők törvényeit.

Éjszaka is nyitva tartó drive-jukban az ott dolgozók még ki is nevették Scottot, miután kénytelen volt az ablakhoz sétálni, hogy felvehessék a rendelését – feltartva ezzel a sort.

Cookta - 2016.06.03.
Vajon a McDonald’s tényleg diszkriminálja a látássérülteket?

Forrás:
flickr – Jacob Munk-Stander

Eredetileg a rendelést egy érintőképernyős számítógépen kell leadni, majd mire a vendég az ablakhoz ér, már meg is kapja az elkészült ételét. Éjjel a drive-ok működnek, s habár az autósoknak lettek kitalálva, rengeteg gyalogos is igénybe veszi ezt a szolgáltatást. De a rendszer gyalogosan is ugyanúgy működik. Bepötyög, átslattyog, és megkapja az ételt.

De ha a kiadóablaknál adja le valaki a rendelést – ami eredetileg nem szabályos –, akkor ott kell felvenniük a rendelést, majd beszólnak a konyhára, és elkészítik az ételt. Mivel így sokkal lassabb és hosszadalmasabb a menet, így Scott jócskán feltartotta a sort.

Magee-nek egyébként van egy szintén látássérült bátyja, aki korábban már szintén pereskedett. Ő a Coca-Colát támadta, miszerint az érintőképernyős automatáikat a vakok képtelenek használni segítség nélkül. A bíró végül ejtette az ügyet.

Reméljük, Magee sikerrel jár majd, habár mindkettőjük ügyét ugyanaz az ügyvéd képviselte, illetve képviseli – reméljük, nem ezen múlik majd a győzelem.

Nem valószínű egyébként, hogy az étteremlánc direkt akarna kiszúrni a fogyatékkal élőkkel, azért mi szurkolunk Scottéknak!

(Fotó: flickr: Martin Abbeglen)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.