Írd be, mit keresel:

Érleljünk banánt 15 perc alatt

Ha valamilyen banános finomságot szeretnénk készíteni, de az utolsó pillanatban jövünk rá, hogy még közel sincs abban az állapotban, amiben kellene – vagyis túl kemény, illetve éretlen még ahhoz, hogy szép krémesre összetörjük –, ne essünk kétségbe. Hívjuk segítségül a sütőt.

A sütőben lévő hő felgyorsítja az érési folyamatokat, és kihozza belőle a gyümölcscukrot. Mivel a banán – csakúgy, mint az avokádó – etiléngázt termel, ami hő hatására felszabadul, így felgyorsul az érési folyamat.

Cookta - 2016.06.06.
Érleljünk banánt 15 perc alatt
Banánkenyér recept

Banánkenyér recept

Ha nagyon megbarnulna a sütőben, ne ijedjünk meg, ez természetes reakció. Ezután már szuper krémes és édes banánt tehetünk majd a süteménybe.

Amire szükségünk lesz:

  • banán
  • tepsi

Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, majd tegyük be a banánt a tepsire, és süssük 15 percig.

(Fotó: flickr – Aran Burton)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.