Írd be, mit keresel:

@Nutellás @brownie – a továbbgondolt csokitorta

A nagymama csokitortájának is ugyanaz az alapja, mint a brownie-nak, egyszerűen továbbfejleszthető, gazdagítható, ha még csokisabb édességre vágyunk. Ez a sütemény maga a tömör gyönyör – nagyon csokis és nutellás!

„Ez a recept nagymamám csokitortája kicsit továbbgondolva, még csokisabban, mert csokiból sosem elég! :) Sokszor elkészítem, a férjem, a családom és a barátnőim örömére! :)))”

Cookta - 2016.06.07.
@Nutellás @brownie – a továbbgondolt csokitorta

Forrás:
Druskó-Kovács Stella

Nutellás brownie, avagy a nagyi csokitortája továbbgondolva

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • pár szem dió

Elkészítése: A csokit, a mogyorókrémet és a vajat összeolvasztom egy nagy tálban, majd beleteszem a cukrot, és jól elkeverem az egészet. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadom a tojásokat is. Ezután beleteszem a lisztet is, majd robotgéppel összedolgozom. Amikor már szép csomómentes, hozzáadom a durvára vágott diót is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, szépen elegyengetem, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütöm, tovább nem szabad, mert akkor kiszárad!

Amikor kész, kicsit hűlni hagyom, kiszedem, felkockázom, és dióval, vaníliafagyival tálalom.

Jó étvágyat mindenkinek!

Forrás:
Druskó-Kovács Stella

A receptet és a fotót Druskó-Kovács Stella küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.