A nagymama csokitortájának is ugyanaz az alapja, mint a brownie-nak, egyszerűen továbbfejleszthető, gazdagítható, ha még csokisabb édességre vágyunk. Ez a sütemény maga a tömör gyönyör – nagyon csokis és nutellás!
„Ez a recept nagymamám csokitortája kicsit továbbgondolva, még csokisabban, mert csokiból sosem elég! :) Sokszor elkészítem, a férjem, a családom és a barátnőim örömére! :)))”
Nutellás brownie, avagy a nagyi csokitortája továbbgondolva
Hozzávalók:
Elkészítése: A csokit, a mogyorókrémet és a vajat összeolvasztom egy nagy tálban, majd beleteszem a cukrot, és jól elkeverem az egészet. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadom a tojásokat is. Ezután beleteszem a lisztet is, majd robotgéppel összedolgozom. Amikor már szép csomómentes, hozzáadom a durvára vágott diót is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, szépen elegyengetem, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütöm, tovább nem szabad, mert akkor kiszárad!
Amikor kész, kicsit hűlni hagyom, kiszedem, felkockázom, és dióval, vaníliafagyival tálalom.
Jó étvágyat mindenkinek!
A receptet és a fotót Druskó-Kovács Stella küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>