Írd be, mit keresel:

Kávés-csokis süti – egy igazi klasszikus

A csokoládé csodás dolog, sokféle íz illik hozzá, de egyik legjobb barátja mindenképpen a kávé. Nem véletlen, hogy a jobb kávézókban egy falatka csoki is jár a csésze kávé mellé, ez ugyanis kiemeli, teltebbé teszi a kávé aromáit. Ez a páros süteményben is remekül összeillik, jó példa erre az alábbi sütemény is.

Egyszerűen elkészíthető ez a csokis-kávés sütemény, amelynek a tésztája és a krémje is csokis. Tortaformában sütve szülinapi tortaként is tökéletes: ilyenkor a torta tetejére is kenhetünk egy kis krémet, majd csokidarával meghintve díszíthetjük.

Cookta - 2016.06.08.
Kávés-csokis süti – egy igazi klasszikus

Forrás:
Horváth Lilla Éva

Kávés-csokis sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 7 dkg kefir (én a kis pohár kefir – 175 g-os kiszerelés – kb. felét teszem bele)
  • fél csésze kávé

A krémhez:

  • 40 dkg vaj
  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverem. Összeolvasztom a vajat a csokival, és a porcukros tojáshoz keverem. Ezután megy bele a sütőporos liszt, a kefir, csipet só és a fél csésze kávé. Simára keverem, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítom, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.

Közben elkészítem a krémet: 40 dkg vajat megolvasztok, amibe ízlés szerint kakaóport és porcukrot keverek (kb. 2 evőkanál kakaó és 4 evőkanál porcukor), simára keverem, és hűtőbe rakva hagyom megdermedni.

Amikor a tészta megsült és kihűlt, vízszintesen félbevágom, és a két lap között megkenem a krémmel. Hűtőbe rakva 2 óra után fogyasztható.

Forrás:
Horváth Lilla Éva

A receptet és a fotót Horváth Lilla Éva küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.