Csupán néhány jó minőségű összetevőre – mint vajra és magas kakaótartalmú étcsokira – van szükség, az elkészítése sem bonyolult, egyszerűségében nagyszerű ez a mennyei, csokis édesség, és egyszerűen abbahagyhatatlan.
„Már többször is próbálkoztam brownie-val, így hosszas kísérletezés eredményeként született ez a recept, amit így nyugodt szívvel osztok meg bárkivel. :) Azért is jó alaprecept, mert tetszőlegesen variálható: dúsíthatjuk dióval, mogyoróval, friss gyümölcsökkel, krémsajttal, mogyoróvajjal, Nutellával, ami csak eszünkbe jut. :) Ez a recept a blogomon is megjelent.
Brownie
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. A cukrot habosra keverjük a tojással, majd a csokis-vajas keverékhez adjuk. Ízesítjük a vaníliakivonattal, majd belekeverjük a lisztet. Egy 20×20 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Mikor kivesszük, még ragad, mintha kicsit nyers lenne. Pár óra alatt hűtsük ki, még a sütőből kivéve is sül egy picit. Miután kihűlt, szeletelhetjük. Jól illenek hozzá a friss gyümölcsök vagy a vaníliafagyi, de magában is isteni. 🙂
A receptet és a fotót Csorba Viktória küldte. Köszönjük!