Írd be, mit keresel:

Piknik a zöldben, sörrel, street fooddal

Az egyik legsikeresebb gasztrofesztivál ezen a hétvégén kerül ismét megrendezésre: 2016. június 10. és 12. között 11. alkalommal rendezik meg az első hazai kézművessör-fesztivált, a magyar sörök legnagyobb és legfontosabb eseményét, a Főzdefesztet.

Ezúttal új helyszínen várják nemcsak a sörök, de a különféle street food és barbecue-fogások kedvelőit, idén a Városligeti Napozórét adja a helyszínt, egy percre az Olof Palme sétánytól, a PECSA szabadtéri színpada mellett, ami azért is üdvözlendő, mert ideális a helyszín piknikelésre.

Mert, ahogy eddig megszokhattuk, a többszázféle magyar és külföldi új hullámos sör mellé többtucatnyi street food árus és food truck kínál harapnivalót.

Cookta - 2016.06.10.
Piknik a zöldben, sörrel, street fooddal

Forrás:
iStock

Idén egy kicsit változik a Főzdefeszt koncepciója: még jobban fókuszálnak a szervezők a hazai kézműves sörökre, hiszen egyre-másra nyílnak új magyar sörfőzdék, ezek legjavát szeretnék minél több emberrel megismertetni, megkóstoltatni. Idén visszaállnak a készpénzes fizetésre, nem lesz több fesztiválkártya, engedve a fogyasztói és a kiállítói kéréseknek.

A 11. Főzdefeszt a „The Return of the Lager” címet kapja, mert vitathatatlanul a világos lager sör a legnépszerűbb sörfajta, így ez kerül most fókuszba.

Pokrócot mindenki vigyen, a többi a helyszínen a food truckokból és a sörfőzdéktől beszereznető!

További információ >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.