Írd be, mit keresel:

@Csokis-epres @cupcake – gluténmentes, tejmentes változatban

A cupcake amerikai desszert, tulajdonképpen egy krémmel vagy habbal megbolondított muffin. Végtelen variációban készülhet, nagyon mutatós és finom minitorta, a krém és a díszítés egy csapásra ünnepivé varázsol bármilyen muffint.

„Ezt a receptet anyák napjára készítettem, és elég nagy sikert aratott. :) Mivel a családomban többen tej- és gluténérzékenyek, ezért fontos, hogy ilyen hozzávalókat használjak, de természetesen normál lisztből, vajból és tejből is elkészíthető. :)”

Cookta - 2016.06.11.
@Csokis-epres @cupcake – gluténmentes, tejmentes változatban

Forrás:
Holló Henrietta

Étcsokis, epres-bazsalikomos cupcake

– gluténmentes, tejmentes változatban

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):

Az étcsokis muffinhoz:

  • 2 bögre gm liszt (2 dl-es bögrét használtam)
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 10 dkg tejmentes margarin
  • 3,5 dl rizstej
  • 10 dkg étcsoki

Az epres-bazsalikomos krémhez:

  • kb. 25 dkg eper
  • 4-5 db friss bazsalikomlevél
  • 3 dl rizstej
  • 10 dkg gm vaníliás pudingpor
  • kb. 6 evőkanál cukor
  • kb. 10 dkg tejmentes margarin

Elkészítés: Elsőnek elkészítjük el a muffinokat. A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, kakaópor, cukor, sütőpor, fahéj). Közben a margarint felolvasztjuk. Majd a lisztes keverékhez egyesével hozzáadjuk a tojást, a margarint és a rizstejet is. Jól összedolgozzuk, ezután mehet bele az apró darabokra tört étcsoki (használhatunk csokicseppeket is).

Muffinpapírral bélelt (muffin)sütőformába adagoljuk a masszát úgy, hogy csak a háromnegyedéig töltjük meg. 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sülnek a muffinok, elkészíthetjük a tetejére a krémet. Az epret jól megmossuk, feldaraboljuk, majd a bazsalikomlevelekkel és kb. 2 evőkanál cukorral összeturmixoljuk. Egy lábasba öntjük a rizstejjel együtt, és elkezdjük melegíteni. A pudingport és kb. 4 evőkanál cukrot egy kevés rizstejjel jól elkeverünk, majd lassan a melegedő epres folyadékhoz öntjük. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Félretesszük egy kicsit hűlni, amikor langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint is, és hűtőben teljesen lehűtjük.

Amikor teljesen lehűlt a krém, habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomjuk.

A receptet és a fotót Holló Henrietta küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.