Írd be, mit keresel:

Sokmagvas foszlós kifli finoman, egészségesen, házilag

Törekszem arra, hogy minél több egészséges ételt készítsek, ami nem is olyan bonyolult, hiszen a legtöbb klasszikus alapanyag helyett találhatunk valamilyen alternatív megoldást, és – ahogy ennél a kiflinél is – a végeredményen nem is érződik a turpisság, egyszerűen elképesztően finom.

Tönkölybúzaliszt, barna cukor és rizstej – ezek a speciálisabb alapanyagok, amiktől egészséges lesz ez a foszlós, illatos és isteni kifli, de szerintem ezek is beszerezhetőek már minden nagyobb élelmiszerboltban. Ezek nélkül is elkészíthető természetesen, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2016.06.12.
Sokmagvas foszlós kifli finoman, egészségesen, házilag

Forrás:
Színek és virágok blog

A recept nagyon egyszerű, igaz, egy kis türelemre azért szükség van, de ez igaz minden kelt tésztára, hiszen keleszteni kell, de közben csinálhatunk mást… A recept különlegessége, hogy a bagelhez hasonlóan a megformázott, de még nyers kifliket forrázni kell sütés előtt: ettől lesz igazán finom az állaguk, és csak pár perc plusz!

Forrás:
Színek és virágok blog

Sokmagvas-búzakorpás kifli

Hozzávalók:

  • 60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 3 dkg búzakorpa
  • 1 dkg só
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 4 dl rizstej
  • 6 cl olaj

A főzéshez:

  • víz
  • 1 púpozott teáskanál barna cukor

Valamint:

  • szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag, zabpehely ízlés szerint

Elkészítés: Az élesztőt morzsoljuk bele 1 dl langyos tejbe. Adjuk hozzá a cukrot is, és 10 perc alatt futtassuk fel. Mérjük ki egy edénybe a lisztet, a sót és a búzakorpát, majd öntsük hozzá az olajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék 3 dl tejet. Dagasszunk belőle sima tésztát. Egy tálat vékonyan olajozzunk ki, tegyük bele a tésztát, és a felületét is olajozzuk be, hogy ne tudjon lekérgesedni, amíg kel. Meleg helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára.

Ha megkelt, osszuk 12 egyenlő részre. Minden adag tésztából nyújtsunk egy-egy 20 cm átmérőjű kört vagy háromszöget, majd tekerjük fel őket. Ha kész, takarjuk le nedves konyharuhával, és 30–60 percet hagyjuk tovább kelni a kifliket.

Egy edényben forraljunk vizet 1 púpozott teáskanál cukorral, majd amikor forr, a kifliket egyesével forrázzuk meg a vízben, vagyis oldalanként 6 másodpercig főzzük őket, majd szűrőkanállal emeljük ki.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg magvakkal. Süssük előmelegített 200 Celsius-fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra. Sütés után rögtön hideg vizes ecsettel kenjük meg mindegyiket.

További fotók és receptek tőlem >>

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.