Írd be, mit keresel:

Aki imádja a fokhagymát, ezt az ínyencséget @ne @hagyja @ki!

A Cookta szerkesztőségének egyik nagy kedvence a fokhagymaconfit. Ez a mesés csemege alapvetően egy olíva- vagy szőlőmagolajban elrakott sült fokhagymát, egy kevés zöldfűszert, illetve csilit takar.

Amellett, hogy elképesztően sokoldalúan fel lehet használni ezt az olajat, ha egy csinos befőttes- vagy csatos üvegben tesszük el, gasztroajándéknak sem utolsó.

Cookta - 2016.06.13.
Aki imádja a fokhagymát, ezt az ínyencséget @ne @hagyja @ki!

Forrás:
Flickr – Stijn Nieuwendijk

Az ízesített olajat használhatjuk grillezéshez, megkenhetünk vele húsokat vagy zöldségeket, meglocsolhatjuk vele a salátákat, belekeverhetjük a burgonyapürébe, vagy egyszerűen csak belemártogathatunk egy friss, ropogós bagettet.

Nálunk mindig megtalálható a kamrában, ha ti is szívesen követnétek a példánkat, mutatjuk, hogyan kell elkészítenetek!

Amire szükség lesz

  • 2 csésze olíva- vagy szőlőmagolaj
  • 6 kakukkfűágacska
  • 3 babérlevél
  • csilipehely vagy 3 kisebb szárított egész csili
  • 6 fej fokhagyma

Tegyük az összes hozzávalót egy serpenyőbe, majd alacsony lángon főzzük addig, míg a fokhagymák meg nem puhulnak – ne barnuljanak, csak puhuljanak.

Hűtsük le, majd öntsük egy üvegbe.

Hűtőszekrényben akár 4 hónapig is eláll.

(Fotó: flickr – Stijn Nieuwendijk)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.