Írd be, mit keresel:

3 filléres fogás konzervkukoricából

Néha jól jön egy-két gyors és olcsó recept, amivel kiegészíthetjük a repertoárt, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. A konzervkukorica jó alap lehet ilyen esetekre, mindig érdemes tartani belőle a kamrapolcon. Most egy levest, egy szendvicskrémet és egy puffancsot ajánlunk kukoricából.

Cookta - 2016.06.13.
3 filléres fogás konzervkukoricából

Kukoricakrémleves

Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál koriandermag, 1 liter víz vagy zöldségalaplé, só, olívaolaj, kókusztej vagy tejszín

Elkészítés: A felkockázott vöröshagymát a koriandermaggal megdinszteljük egy kis olívaolajon, majd ráöntjük a kukoricát a levével együtt, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Ízlés szerint sózzuk, majd puhára főzzük (kb. 5-6 perc). Rúdmixerrel félig darabosra pépesítjük, krémesíthetjük egy kis kókusztejjel, ha krémesebben szeretjük. A levest reszelt sárgarépával is gazdagíthatjuk, de tartalmasabbá tehető, ha 2-3 evőkanál kukoricadarát is belefőzünk.

Forrás:
iStock

Kukoricalepényke

Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, csipetnyi só vagy ételízesítő, őrölt fekete bors, kevés olaj

Elkészítése: A konzervkukoricát leszűrjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, egy kevés ételízesítőt is adhatunk hozzá. A tojások fehérjét laza habbá verjük, a kukoricás keverékhez adjuk, átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat szedünk a kukoricás masszából, kissé ellapítjuk, olajjal megspricceljük, és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Fokhagymás tejföllel, salátával tálalhatjuk.

Forrás:
iStock

Kukoricás kence

Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, 10 dkg natúr krémsajt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál tejföl, só, bors, ízlés szerint zöldfűszer vagy egy kis curry

Elkészítés: A konzervkukoricát leszűrjük, késes robotgépbe öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és pépesítjük, majd a krémsajtot és a tejfölt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis curryt adunk hozzá, és krémesre keverjük. Pirítóssal, friss zöldséggel szendvicskrémként kínáljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.