A szuflék vagy felfújtak a legegyszerűbb desszertek, pár perc alatt összeállíthatók, gyorsan megsülnek, és azon melegében a legfinomabbak. Ez a recept azoknak szól, akik szeretik a gyors és nagyon csokis édességeket.
A felfújtaknál, különösen a csokiszuflénál fontos, hogy ne süssük túl, belül maradjon rezgős, remegős, folyékony. A nagyon csokis meleg desszerthez jól illik egy kis hűs vaníliafagyi vagy friss eper, eperdzsem, amivel azon melegében elkanalazhatjuk a csokis desszertet. És hogy miért csak 2 adagra szól a recept? Azért, mert a szuflé csak frissen jó!
Csokoládéfelfújt
Hozzávalók 2 adaghoz:
A forma kikenéséhez:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük jó forróra (250 fokra).
A formákat alaposan kivajazzuk, és megszórjuk a kakaóporral.
A csokit a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A cukrot habosra keverjük a tojással és a tojás sárgájával. A langyosra hűlt csokit és a lisztet is óvatosan ebbe forgatjuk, majd 2 szufléformába kanalazzuk.
Kb. 10 perc alatt megsütjük. Amikor szépen kiemelkedett a formából, akkor jó.
Óvatosan egy tányérra borítjuk, és tetszés szerint tálaljuk.
Én házi készítésű eperdzsemmel és vaníliafagylalttal fogyasztottam. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vigyázat, nagyon laktató és nagyon csokis, diéta idején nem ajánlott! 🙂
A receptet és a fotót Harsányi Sarolta küldte. Köszönjük!