A nyár slágere – és, gondolom, nem csak nálunk – a lecsó. A lecsót többféleképpen el lehet készíteni, és szerintem mindenkinek megvan a saját és tuti bevált receptje. Így én most a lecsó receptje helyett inkább egy szintén nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető lecsós csirkemájat ajánlanék rohanós napokra.
Nagyon finom fogás, ráadásul kiadós és egyszerű, és mivel sem a paradicsomot és a paprikát, sem pedig a csirkemájat nem kell órákig főzni, így kb. 30 perc múlva már tálalhatjuk is. Köretnek pedig készíthetünk pl. tarhonyát, rizst… de a legfinomabb friss kenyérrel tunkolva.
Lecsós csirkemáj
Hozzávalók:
Elkészítés: A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk nagyobb darabokra.
Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, míg szép színt nem kap. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg kissé össze nem esik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható), sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd keverjük össze. Ezután addig pároljuk, míg a paprika kissé össze nem esik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt pár perc alatt pároljuk puhára a májat. Közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges, öntsünk alá egy pici vizet, ha kell, ízesítsünk utána.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
Tálaláskor tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, és úgy kínáljuk.