Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis gofrikat kapunk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni. Isteni!
A legegyszerűbb és leggyorsabb desszertek egyike a gofri: csupán kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, és már süthetjük is, alapanyag pedig mindig van hozzá otthon, hiszen csak tojás, liszt, cukor, sütőpor, tej és vaj kell hozzá. Ja, és kakaópor is, legalább is ehhez a csokis változathoz!
Bár csoki nem, csak kakaó kerül a tésztába, mégis csokis hatása van: illatosra sül a vajjal és a vaníliás tésztában a kakaó, minden harapás egy igazi csokoládés élmény.
Szezonban friss eperrel, málnával a legfinomabb a ropogós, mégis puha kakaós gofri, de egy gombóc vaníliafagyival is tökéletes, készíthetünk hozzá meggyragut, de valamilyen pikáns lekvárral is nagyon finom, sőt tejszínt is kínálhatunk mellé.
Csokis gofri
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
Elkészítés: Az egész tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel simára, krémesre keverjük. A száraz alapanyagokat külön összekeverjük, a cukros tojáshoz adjuk a tej felével, simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejet és az olvasztott vajat is, alaposan elkeverjük.
A gofrisütőt felforrósítjuk, és adagonként megsütjük a kakaós gofrit.