Írd be, mit keresel:

Párizsi szelet, a villámgyors bundás húsos fogás

Szeretünk mindent, ami bundában sül, de néha jó variálni, és a ropogós hagyományos rántott szeletről a párizsi módra váltani. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb!

A párizsi szelet elkészítésének több „iskolája” létezik. A liszt és a tojás mindenhol közös, de a folyamat már eltérő. Vannak:

– lisztbe, felvert tojásba, majd rögtön a forró olajba teszik a húst

– lisztbe, felvert tojásba, megint lisztbe teszik a húst, majd ezután a forró olajba

– lisztbe, liszttel és csipet szódabikarbónával elkevert tojásba mártják a húst, majd ezután kerül a forró olajba

– lisztbe, liszttel, tojással és kis sörrel kevert tésztába mártják a húst – de ez szerintünk már a sörtészta

Cookta - 2016.06.14.
Párizsi szelet, a villámgyors bundás húsos fogás

Mindegyik változatot ki lehet próbálni, mindegyik kicsit más, de elrontani lehetetlen, bármelyik módon is készítsük. Mivel ez a fajta bunda gyorsan sül, arra figyeljünk, hogy a húst jó vékonyra klopfoljuk, hogy a rövid sülési idő alatt el tudjon készülni. Természetesen bundázás előtt pácolhatjuk, fűszerezhetjük is a húst, vagy tehetünk zöldfűszert, szezámmagot, napraforgómagot a lisztbe.

Mivel a bunda gyorsan sül, ezért érdemes olyan húst választanunk, ami könnyen, gyorsan átsül: ilyen a csirkemell, a pulykamell és a sertésszűzérme, de filézett halat is nyugottan készíthetünk párizsi bundában.

Párizsi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésszűzpecsenye
  • 4 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • bors
  • 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd jó vékonyra – kb. 3 mm vastagra – klopfoljuk. Megsózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül újra lisztben.

Felforrósított (!) bő olajban kisütjük a hússzeleteket, ne süssük nagyon barnára, mert akkor kiszárad.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, a zöldséges rizstől a kedvenc salátánkig.

Fotó: Hámori Zsófia

Fotó: Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.