Írd be, mit keresel:

Akkor most lehet 6 után enni, vagy sem?

Van az a legenda, hogy este 6 után nem tanácsos enni, mert minden egyes falat a csípőnkre, a derekunkra és egyéb problémás területekre rakódik le. Ez azt jelenti, hogy pluszkilók és zsírpárnák formájában találkozunk velük újra. Ez a legenda, de valóban így van?

Tulajdonképpen nem. Ebből a szempontból a testünknek mindegy, melyik napszakban étkezünk, nem bánik másként a bevitt tápanyagokkal. A hízásnál nem az étkezés időpontja, hanem az elfogyasztott ennivaló minősége és mennyisége a döntő. Na meg a sport, vagy annak a hiánya (de erről majd máskor).

Egy fáradt nap után rosszul választunk

Egy hosszú, stresszes nap után sokszor rosszul választunk. Inkább ez a baj. Olyan ételek mellett tesszük le a voksunkat, amelyeket könnyű elkészíteni. Egy finom pizza vagy tészta valami egyszerű szósszal. Ezekben viszont több a zsír, a szénhidrát és a kalória.

És akkor befigyel valami nasi este, filmezés közben: kis csipsz, jégkrém vagy csoki. De ha éppen péntek este van, és kerti partira megyünk, az ott elfogyasztott ételek nagy része sem éppen kalóriaszegény. És akkor arról az 1-2 pohárka borról még nem is beszéltünk. Igen, ez mind hizlal. És akkor is hizlalna, ha a kerti partit történetesen reggel tartanák, a filmnézést és nasizást pedig délelőtt tízkor kezdenénk.

Cookta - 2016.06.15.
Akkor most lehet 6 után enni, vagy sem?

Forrás:
iStock

Az este 6 után ne együnk szabály tehát nem azért állja meg a helyét, amiért hisszük. Az időkorlát inkább annak szól, hogy fontos megválogatni, milyen falatok kerülnek a tányérunkra.

Hogy mit érdemes enni este 6 után? Itt kiderül >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.