Írd be, mit keresel:

Tipp: mi a teendő, ha elfelejtettük beáztatni éjszakára a hüvelyeseket?

Igaz, hogy nyáron főként frissen esszük a babot, borsót és társaikat, de ha mégis találnánk otthon egy zacskót valamelyik száraz fajtából – amikor hirtelen kell főzni valamit –, de sajnos nem áztattuk be egy éjszakával előtte például a csicseriborsót, elmondjuk, mit érdemes tenni ebben az esetben.

Szerencsére van egy kevésbé ismert áztatási módszer, az úgynevezett „melegen tartási mód” – írja a Popsugar –, amellyel csökkenthetjük a hüvelyesek főzési idejét. Így amellett, hogy gyorsabban elkészülnek, végeredményben még bársonyosabb textúrát is kapnak majd.

Cookta - 2016.06.15.
Tipp: mi a teendő, ha elfelejtettük beáztatni éjszakára a hüvelyeseket?
Sárgaborsó újratöltve

Sárgaborsó újratöltve

Tipp:

  1. Mossuk meg a száraz hüvelyeseket, majd egy lábasban öntsünk rájuk annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, és fedjük le az edényt.
  2. Kapcsoljuk be alatta a gázt, és forraljuk 5 percig. Kapcsoljuk le a lángot, és hagyjuk ázni őket minimum 30 percig, de ha lehet, 1-2 órát.
  3. Öntsük le róluk a vizet, majd töltsük fel tiszta vízzel, és főzzük készre.

(Fotó: flickr – Meal Makeover Moms)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.