Mindnyájan tudjuk, milyen nehéz egészségesen étkezni, mivel minden telis-tele van olyan anyagokkal, amik károsan hatnak ránk. Éppen ezért kell feltennünk mindig ezt a négy kérdést, mielőtt valamit megveszünk és megeszünk.
A földben terem?
A fánk lisztből készül, a liszt pedig búzából, ami a földben terem, igaz? Ahelyett, hogy mindenféle érvekkel próbálnánk megmagyarázni, hogy valami egészséges, inkább törekedjünk a ténylegesen egészséges tápanyagokra. Válasszunk növényi eredetű és teljes kiőrlésű tápanyagokat, mint például a rizs, az árpa, a zöldségek és a gyümölcsök. De ezenkívül minden élelmiszer, ami rostokban gazdag, segíti a szív és az emésztés egészségét.
Mi van a címkéjén?
Néhány élelmiszer egészségesnek néz ki, de lehetnek benne olyan adalékanyagok, amelyek távol állnak az egészségestől. Olvassuk el alaposan, ami a címkén áll: van-e benne valamilyen tartósítószer, színezék vagy feldolgozott cukor. Minél kevesebb van a címkén, annál jobb.