Írd be, mit keresel:

Tipp: a kávéimádók most figyeljenek!

Egy nemrégiben készült tanulmány megkérdőjelezi mindazt, amit eddig a kávéfőzésről gondoltunk. Megállapították ugyanis, hogy a kávébabot jól le kell hűteni, mielőtt ledarálnánk, majd pedig főznénk belőle egy jó forró feketét. Így jóval zamatosabb és ízletesebb lesz a kávénk – legalábbis ezt állítja az Egyesült Királyságban a University of Bath.
 

Cookta - 2016.06.20.
Tipp: a kávéimádók most figyeljenek!

Legtöbbünk a kávéfőző mellett tartja a kávét – remélhetőleg légmentesen záródó dobozban –, és eddig tökéletesen meg is voltunk elégedve az eredménnyel, igaz? Azért mi mégis azt tanácsoljuk, hogy tegyünk ezzel a praktikával egy próbát, hiszen mindössze annyi a dolgunk, hogy a dobozt a hűtőben tartjuk mostantól. 

Morning brew

Morning brew
Forrás:
flickr – anjuli_ayer

Ha otthon nem a darálós módszert alkalmazzuk – hanem már eleve őrölt kávéból készítjük a kávénkat –, a módszer ugyanúgy működik ennél is. Mostantól lehet, hogy a legjobb barátunk lesz a hűtő?
A hosszas és bonyolult angol nyelvű tanulmány arról, hogy tulajdonképpen mitől is lesz így finomabb a kávé, itt elérhető! 

(Via: popsugar, fotó: flickr – yo aguliar)
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.