Egy nemrégiben készült tanulmány megkérdőjelezi mindazt, amit eddig a kávéfőzésről gondoltunk. Megállapították ugyanis, hogy a kávébabot jól le kell hűteni, mielőtt ledarálnánk, majd pedig főznénk belőle egy jó forró feketét. Így jóval zamatosabb és ízletesebb lesz a kávénk – legalábbis ezt állítja az Egyesült Királyságban a University of Bath.
Legtöbbünk a kávéfőző mellett tartja a kávét – remélhetőleg légmentesen záródó dobozban –, és eddig tökéletesen meg is voltunk elégedve az eredménnyel, igaz? Azért mi mégis azt tanácsoljuk, hogy tegyünk ezzel a praktikával egy próbát, hiszen mindössze annyi a dolgunk, hogy a dobozt a hűtőben tartjuk mostantól.
Ha otthon nem a darálós módszert alkalmazzuk – hanem már eleve őrölt kávéból készítjük a kávénkat –, a módszer ugyanúgy működik ennél is. Mostantól lehet, hogy a legjobb barátunk lesz a hűtő?
A hosszas és bonyolult angol nyelvű tanulmány arról, hogy tulajdonképpen mitől is lesz így finomabb a kávé, itt elérhető!
(Via: popsugar, fotó: flickr – yo aguliar)