Írd be, mit keresel:

Együnk rákot szőröstül-bőröstül

Persze a rákok egyikkel sem rendelkeznek, egy vastag páncéllal azonban igen. Mi, európaiak, legtöbbször a páncélból kiszedett főtt húsával találkoztunk csak, de úgy tűnik, Amerikában és Japánban előfordul, hogy az egész rákot elfogyasztják egyben!

Cookta - 2016.06.20.
Együnk rákot szőröstül-bőröstül

Ez hogy lehetséges?
Van egy olyan időszak tavasszal, amikor a rákok „levedlik” régi páncéljukat – ez körülbelül 10 perc alatt megtörténik –, majd a régi páncél alatti puha, új pajzsnak jó pár nap szükséges ahhoz, hogy megkeményedjen, és megvédhesse tulajdonosát.  Ezt az időszakot kihasználva csapnak le rájuk az igazi gourmand-ok. Ezek a hosszú lábú rákok tehát semmiben sem különböznek kemény páncélú társaiktól, ugyanaz a faj – csak egy kedvezőtlen időszak számukra.

Hogy hogyan bújik ki a rák a páncéljából, egy 8 perces videóban itt látható:

Objektum doboz

Állítólag akkor a legfinomabbak, amikor ropogósra, aranybarnára pirulnak. Ha megpróbálják őket megfőzni, teljesen szétesnek, habár élvezeti értékükből ekkor sem veszítenek, csak kevésbé izgalmas a látványuk. Nekünk mindenesetre szimpatikusabb lenne ez a végeredmény, mint hogy egy egész rák nézzen vissza ránk a hamburgerünkből.

Lágyhéjú rák, vaj, citrom és kapribogyó

Lágyhéjú rák, vaj, citrom és kapribogyó – rák Pakora Po 'Boy
Forrás:
huffingtonpost
Ostya Maryland stílusú rák - Rák panko-kéregben gyömbéres mártással

Ostya Maryland stílusú rák – rák pankókéregben gyömbéres mártással
Forrás:
huffingtonpost
Rák tésztával - Ropogós rák sóval, és borssal

Rák tésztával – ropogós rák sóval és borssal
Forrás:
huffingtonpost
Rák tempura - Rák kukoricabundában, coleslaw salátával, hamburger zsemlében

Ráktempura – rák kukoricabundában coleslaw-salátával, hamburgerzsemlében
Forrás:
huffingtonpost
Fűszeresrákok - Ropogós rákok borsó rügyekkel és narancsos-szezámos emulzióval

Fűszeres rákok – ropogós rákok borsórügyekkel és narancsos-szezámos emulzióval
Forrás:
huffingtonpost

Mit gondoltok? Bevállalnátok?

(Via: huffingtonpost)
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.