Írd be, mit keresel:

Zabkása nyárra: desszert reggelire

A zabkása nagyon finom, egészséges, gyorsan elkészül, tökéletes napindító, de akár vacsorára is jó megoldás. Ha pedig hideg, még desszertnek is felturbózható – akár reggelire!

Cookta - 2016.06.21.
Zabkása nyárra: desszert reggelire

A zabpehely szuper alapanyag, nagyon egészséges, és nemcsak müzlihez vagy zabkásához használhatjuk, hanem szinte bármilyen ételnél kiválthatjuk vele a zsemlemorzsát, legyen az fasírt vagy panír. Fontos tudni, hogy zabpehelyből van finomabb és durvább őrlésű, zabkásához érdemes a finomabbat választani, hogy gyorsabban elkészüljön.

A zabkását általában főzzük: néhány perc alatt megpuhul tejben vagy vízben főzve, még kis ízesítés – cukor méz, fahéj, kakaó, gyümölcs, ki mivel szereti –, és már fogyasztható is. A meleg nyári reggeleken viszont nem feltétlenül vágyunk a forró kására, mi legalábbis a hideg változatra voksolunk, és meg is mutatjuk a főzés nélküli zabkása receptjét, ami olyan, mintha desszerttel indítanánk a napot.

Recept

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.