Valamiért a görögdinnyét mindig magában fogyasztjuk, pedig elképesztően változatos ételeket lehet belőle kihozni. Készíthetünk belőle egy jó kis hideg gazpacho levest – amelyben a paradicsom szerepét a dinnye helyettesíti –, de tehetjük salátákba, salsákba, koktélokba, sőt akár még a grillrácsra is feldobhatjuk.
A Popsugar nemrég bemutatta, milyen sokoldalú gyümölcs a dinnye, ezt pedig több mint 20 recepttel be is bizonyítja nekünk! Mi kilistáztuk belőle a számunkra legizgalmasabb variációkat, amiből bőven lehet inspirálódni, de ha mégsem lenne elég, a teljes lista itt elérhető.
Görögdinnye-saláta
Felkockázott dinnye, érett koktélparadicsom, feldarabolt uborka, morzsolt feta és egy kevés menta képezi ezt a salátát, amelyet érdemes egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal ízesíteni az utolsó hajrában.
Görögdinnyés Martini
Kissé törjük össze vagy pürésítsük le a dinnyét, majd mehet is bele egy adag jéghideg Martiniba. Nyári estéken különösen jól fog esni egy pohárka ebből az ízletes nedűből.
Görögdinnyés-fetás saláta
Rukkola, dinnye, feta, lila hagyma, só és bors. Hát nem tökéletes, ahogy a krémes sajt találkozik az édes dinnyével, a szintén édes hagymával és a kissé kesernyés rukkolával? Minket kapásból levett a lábunkról.
Görögdinnyés nyársak
Dinnye, feta, olívabogyó nyársra húzva, meglocsolva egy kevés olívaolajjal és megszórva sóval, borssal, illetve a kedvenc zöldfűszereinkkel. Tökéletes nyári vacsora.
Grillezett dinnye
Dobjuk a dinnyeszeleteket a grillre, és ha kicsit megbarnultak, locsoljuk meg citromlével, majd szórjunk rá egy kevés reszelt parmezánt, sót és zöldfűszereket.
Mi alig várjuk, hogy kipróbálhassuk ezeket a recepteket. Nektek melyik a kedvenc?