Írd be, mit keresel:

Így porciózhatjuk ki könnyedén a spagettit

Mi folyton bajban vagyunk, ha spagettifőzésről van szó. Általában vagy keveset, vagy pedig túl sokat sikerül kifőznünk belőle. 
 

Cookta - 2016.06.24.
Így porciózhatjuk ki könnyedén a spagettit

Erre persze vannak külön mérőszerszámok is, amelyek megmutatják, hogy mennyi az annyi. Sőt állítólag ha a mutató- és a hüvelykujjunkból gyűrűt alkotunk, majd közrefogunk ebben a gyűrűben egy adag spagettit, akkor megkapjuk az egy személynek elegendő tészta mennyiségét. Habár ez egy kissé soknak tűnik egy adagba – még akkor is, ha szinte lehetetlen abbahagyni a spagettievést.

Van egy szerszám, ami sokunk konyhájában megtalálható, és tökéletesen alkalmas a tészta kiporciózására, ez pedig a spagettiszervírozó kanál.

Spagetti szervírozó

Spagettiszervírozó
Forrás:
popsugar

Fogalmunk sincs, eddig hogy nem jutott eszünkbe: a kis lyuk a kanál közepén – nagy valószínűséggel – nemcsak arra szolgál, hogy le tudjon folyni a víz a tésztáról, hanem arra is, hogy a segedelmével kiszámoljuk a fejadagokat. Persze nem teljesen egyértelmű, hogy ez direkt lett-e így kifejlesztve, vagy valaki egyszer csak a homlokához csapott, és kitalálta, hogy ez bizony tökéletesen ellátja majd az adagoló szerepét – mindenesetre mi örülünk, hogy erre fény derült. 

(Via: popsugar)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.